Støttede projekter

Her kan du læse mere om nogle af de projekter som Ærøfonden har støttet.

Julebelysning med LED i Ærøskøbing
Ærøskøbing Handelsstandsforening har i utallige år forestået pyntning af Ærøskøbing i julemånederne, og har til det formål 30 guirlander med traditionelle lyskilder. Guirlanderne er udtjente og skal udskiftes, hvor der traditionelle elpærer udskiftes med LED-lys.

Ærøfonden har støttet købet af energieffektiv julebelysning med 25.000 kr.

Projektudvikling til 100 % emissionsfri færge
ÆrøXpressen har igangsat et arbejde for at omlægge den nuværende hybridfærge til fuld elektrificering, med henblik på at overgå til 100 % batteridrift og dermed sejle med en fuldstændig emissionsfri færge mellem Marstal og Rudkøbing.

Ærøfonden har støttet forundersøgelser og projektudvikling med 100.000 kr.

Ærø Eksperimentet – en fælles forskel
Ærø eksperimentet er et borgerinddragelses- og oplysnings initiativ, som har til hensigt både at motivere, skabe fællesskab og struktur om de nye tiltag, omstillingen indebærer, for at kunne ”holde hus med ressourcerne” med det formål at reducere Co2.

Ærøfonden har støttet projektet med 25.000 kr. til arbejdet med at konkretisere projektet yderligere i forhold til aktiviteter og effektmåling.

Læs mere på projektets hjemmeside

Elektrisk klimaanlæg på bus
Jesper Bus arbejder med at få udvikle og installere et elektrisk ventilationsanlæg på en bus, hvor aircondition med bussens konventionelle dieselmotor erstattes med el fra solcellepaneler på bussens tag.

Ærøfonden har givet tilsagn om at støtte projektet med 100.000 kr.

Energirådgivning til borgere og virksomheder på Ærø
Ærø Energi- & Miljøkontor har fået støtte til gennemførelse af 50 energitjek i boliger på Ærø, samt at holde energikontoret åbent en formiddag om ugen og tilbyde uvildig rådgivning til borgerne og virksomheder på Ærø i perioden fra 2020/21.

Ærøfonden har støttet med 108.540 kr. til gennemførelse af energirådgivningsaktiviteterne.

Læs mere på Ærø Energi- & Miljøkontors hjemmeside

Ø-power – El-delebiler
Øpower er et delebils og udlejnings projekt, som skal tilbyde udlejning af elbiler til ærøboere og besøgende på Ærø. Projektet skal være med til at understøtte den grønne omstilling af transporten på Ærø, bidrage til positiv branding af Ærø som en grøn ø og understøtte turismen og det lokale næringsliv.

Ærøfonden har givet tilsagn om støtte på 100.000 kr. til projektet.

Artikel om projektet i Fyns Amts Avis (kræver Plusabonnement at læse) d. 31. august 2020

Pjece om projektet